سخنان استاد محمد علی گلاب زاده، مدیر مرکز کرمان شناسی، در خصوص نخستین رویداد خوشنویسی شهرستان شهربابک، یادبود میرزا صمد خان صمد
کرمان،کهن سرزمین فرهنگ و هنر دارای پیشینه ی گهرباری در امر خط و هنر یکتای خوشنویسی ست.
آنجا که پروفسور لومبور کارلوفسکی، از دل تپنده ی تپه یحیی، آن هشتاد و هشت لوح خطی ارزشمند را می یابد و در دانشگاه هاروارد، پس از انجام آزمایشات متقن علمی(آزمایش کربن ۱۴) به این دریافت نایل می شود که این خط، اولین خط نگاره ی تاریخ بشریت است.
حیرت او تا آنجا پیش می رود که در مجمع برتری از ۱۶ یگانه ی عرصه ی زبانشناسی، تاریخ و جغرافیای جهان، این الواح را عرضه می دارد، مجمعی که ایلام شناس معروف مری گی نیز در آن حضور دارد و همگان بر صحت نخستین خط بشری بودن یادگار مانده بر این الواح ارزشمند صحه می گذارند، خطی که حتی ۳۵۰ سال پیش از ادعای سومریان مبنی بر اختراع خط، شکل گرفته است.
هر چند هنوز خط کشف شده از کنار صندل جیرفت رمزگشایی نشده است و چه بسا سبقه ی خط و نگارش این سرزمین و جهان، حتی بیش از اینها باشد.
در خوشنویسی، این هنر بالنده ی آرام، هر چند قزوین را پایتخت خوشنویسی ایران لقب نهاده اند اما کرمان از پرچم داران قله ی رفیع خوشنویسی ست.
یکتا مرواریدی چون شهاب الدین عبدالله مروارید که در روزگار تیموریان می زیست و به چندین هنر آراسته بود. جامه ی شعر بر تن داشت و دست در ضرباهنگ موسیقی و آراسته به خوشنویسی و خوشنویسی آراسته به او.
وی و پسرش محمد مومن از سرآمدان خوشنویسی این سرزمین اند.
آن سوتر در دل روشن تاریخ، دیار کویر و ستاره، خورشید درخشانی چون ابوالحسن نعمت علیشاه است که هم به نظم و اعتدال، نستعلیق را می نگاشت، هم خط ثلث را با آن الف های کشیده بسان سروهای رها و هم ایرانی ترین خط خوشنویسی اسلامی،خط شکسته را.
همو که دیوان شاعر و عارف عالیقدر شاه نعمت ا… ولی را خوشنویسی کرد.
تاریخ معاصر کرمان سرشار از بزرگانی ست که هر یک به تنهایی به عنوان مفخر یک سرزمین در عرصه ی خوشنویسی بسنده می کند.
و اما شهربابک، دیرینه دیار و کهن خاک ما که در دل تاریخ نگاشته های به جا مانده، از دیرباز به امتیازات سرآمد هنری شناخته می شده است، به خوشنویسی و به آواز.
آنجا که وزیری در جغرافیای کرمان به این نکته اشارت می نماید و می گوید« آب و هوای شهربابک اینگونه است که تربیت خط شکسته می نماید و آواز خوب»
نام آوران و رستگاران خوشنویسی در شهربابک کم نیستند، آنگونه که ستارگان در آسمان کویر…
میرزا غلامحسین خان محمودی از آن بزرگان است که به چرخش قلم نیکویش نسخ متعددی از قرآن کریم را کتابت فرمود و این نسخ ارزشمند خوشبختانه موجودند.
سید یحیی خان علوی از دیگر مفاخر خوشنویسی شهربابک است، او را لقب سلطان الخطاطین دادند از آن رو که خطی بس چشمنواز و ارزشمند داشت.
دیگر نادره ی روزگار، میرزا عبدالصمد خوشنویس و عارف بزرگ از فرهیختگان خوشنویسی این دیار است.
این خاک ،نه تنها مردان را که زنان را نیز به هنر خوشنویسی پروریده است، از آن جمله اند هنرمند به نام فاطمه بیگم و دیگرانی که هر کدام پرچم افتخار شهربابک را به اهتزاز در آورده اند.
امید است این تلاش نیکو و امر ارزشمند که دوستان هنرور ما در شهربابک به قصد معرفی این دیار باستانی از رهگذار خوشنویسی آغاز کرده اند، با نتایج مطلوب و مدنظر همراه باشد.
باعث افتخار است که جامعه ی ما به این امر والا واقف شود که این سرزمین چه بزرگان و یکتایانی در خوشنویسی و سایر مجاری فرهنگ و هنر داشته و دارد.